sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Välitilinpäätös tammi-kesäkuu 2015

Pitkästä aikaa kirjoittelen täällä varsinaisen blogin puolella! Pahoittelen kirjoitustaukoa.

Muutoksia ja mullistuksia alkoikin elämässä tapahtua sellaista vauhtia tuossa viime keväänä, että varsinainen bloggaaminen jäi valitettavasti taka-alalle. Päivitin Mielenrauhaa maalla -blogin Facebook-sivulle kuitenkin suht aktiivisesti aikaansaannoksistamme. Lupailin teille tuolla samaisella sivustolla kunkin huoneen muutostarinaa kirjata tänne blogiin sitä mukaa kun alkaa olla valmista. Vielä ei ole TÄYSIN valmista kuin yhdessä huoneessa - siitä kirjoitan teille pian oman postauksen.

Sitä ennen kuitenkin yhteenvetoa viime kevään / alkukesän tapahtumista:

Tammi-helmikuu 2015
Odottelimme malttamattomina tarjouksia kaupunkitalostamme. Olisi mahdotonta aloittaa remontointia / kunnostusta, jollei tuo kaupunkitalo menisi kaupaksi ensin. Taloudellisista syistä emme siis vielä juuri suunnittelua kummempaa toteuttaneet maalaistalon suhteen. Ensimmäiset muuttokuormat liikahtivat kuitenkin tuolloin kaupungista maalle. Ja alkoi muutoinkin tavaroiden karsinta, kierrätys. Mitä haluamme muutossa mukaamme? Mistä olemme valmiita luopumaan?

Ideoin ja täytin leikekirjaani...
Kierrätystä, karsintaa...

Maalis-huhtikuu 2015
Muuttokuormia veimme maalle sitä mukaa kun siellä tuli käytyä vanhempiani moikkaamassa - ja tulevaa remonttia suunnittelemassa. Leikekirja täyttyi huimaa vauhtia, ideat jalostuivat. Kärsimättömyys kasvoi talokauppojen suhteen.

Talolla oli pieni peruslämpö päällä hakelämmityksen sekä leivinuunin ja keittiön hellan muodossa. Isäni asutti taloa ympäri vuoden, sillä hänen työnsä ovat yhä täällä maalla, metsässä. Äitini oli viikot kaupungissa töissä, joten isäni ei juuri makuuhuonetta, kylppäriä ja keittiötä kummemmin taloa / tilaa tarvinnut. Äitini oli talolla isän kanssa talviaikaan lähinnä viikonloppuisin ja kesäkaudet sitten kokonaan täältä käsin kaupunkiin töihin ajellen.

Vanha keittiön hella toimii moitteettomasti, joten se saa jäädä!
 
Teimme suunnitelmia tulevasta huonejärjestyksestä sekä yläkerran käyttöönotosta. Yläkerta on ollut vuosikymmeniä jo kylmillään, lähinnä varastona, jonne on tullut työnnettyä sitä sun tätä tyylillä "jos joskus tarvitsisi". Nyt toivomme saavamme myös yläkerran kunnostettua jossakin vaiheessa ja otettua sen aiempaa aktiivisempaan käyttöön.

Teimme suunnitelmia uuden lämmitysjärjestelmän käyttöönotosta sekä putkiremontista. Vertailimme eri vaihtoehtoja. Kurkimme myös rakenteisiin sekä aloitimme tekemään pienimuotoisesti purkutöitä.

Vanhat pinnat olivat kupruilla, lohkeilleet, värjäytyneet, joten ne saivat luvan väistyä...
Tapettikerroksia löytyi huoneista useampi... Haaveilimme paluusta alkuperäiseen vaaleaan värimaailmaan.




Maaliskuun alkupuolella saimme myös tiedon, että meille olisi tulossa perheenlisäystä vielä myöhemmin tänä vuonna - laskettu aika olisi 1.1.2016. Aiemmat riskiraskaudet pitkine pakkolepojaksoineen vetivät mietteliääksi... Mitenhän tällä kertaa raskaus etenee? Täytyy olla varoen.

Touko-kesäkuu 2015
Vieläkään emme olleet saaneet tarjouksia kaupunkitalolta. Kyselyjä kyllä riitti ja näytöissä kävi porukkaakin suht aktiivisesti. Tyhjensimme siitä huolimatta kaupunkitaloa tavaroista siltä osin, mitä emme niin usein tarvinneet. Toivonkipinä oli kytemässä yhä siitä, että talo menisi pian kaupaksi...

Kauppoja odotellessa käytiin läpi myös maalaistalon irtaimistoa. Osa tavaroista tulee jäämään talolle, osa sai luvan lähteä kiertoon. Talolla on paljon kaikkea kaunista ja mielenkiintoista säästettynä vuosikymmenten takaa. Myös alkuperäiskalustoa. Talo on noin 1890-luvun taitteesta, joten kaikenlaista tyylisuuntausta on tähän väliin mahtunut.

Ikivanha, komia astiakaappi - saa jäädä!
Astiakaapin kanssa samaan sarjaan kuuluva pöytäryhmä - saa myöskin jäädä!

Tätä kaunokaista haaveilin ensi alkuun sijoitettavaksi kylppäriin lavuaarin alle... Saa jäädä siis tämäkin!


Oma työkalenterini oli buukattu täyteen juhannukseen asti, jonka jälkeen olisi aika lomailla. Päätimme muuttaa juhannuksen jälkeen maalle kesäksi edistämään remonttia - ja nauttimaan maalaiskesästä. Testiasumiseksikin tätä voisi kutsua...

Teimme alustavaa remonttiaikataulua: Ensimmäiseksi pintaremontoidaan meidän aikuisten makuuhuone ja sitten työstetään olohuonetta ja takkahuonetta. Isommat remonttikohteet (lämmitys-putket-keittiö-kylppäri-vessat-sauna) voitaisiin aloittaa vasta sitten kun talokaupoista olisi irronnut meille remonttirahaa.

Odottavin tunnelmin meni siis vuoden ensimmäinen puolisko...
Jälkimmäisestä puoliskosta kerron pian! Silloin alkoikin toden teolla tapahtua!

Niina :)


Psst. Valokuvat heinäkuusta joulukuuhun 2015 ovat tällä erää kadoksissa; olettaakseni jumissa ulkoisella kovalevyllä, jota en saa aukenemaan... mutta jatkan aiheesta toivon mukaan pian, kunhan ongelma on ratkaistu. Pitänee suunnata piuhaostoksille ja toivoa, että kuvat löytyvät sieltä mistä pitäisikin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!